Programa Electoral ALZIRA 2015

 
 

 

1.  
ÍNDEX

2.     EL MODEL DE CIUTAT  PER A ALZIRA                                                                                        3                                                                         

3.     ALZIRA I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN BENESTAR SOCIAL                                                  4

4.     IGUALTAT

5.     SANITAT

6.     LES PERSONES MAJORS

7.     ELS JOVES

8.     PERSONES AMB DISCAPACITAT

9.     INTEGRACIÓ

10.                       ALZIRA I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN EDUCACIÓ                                                                9                                        

11.                       ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN CULTURA I PATRIMONI                                       11

12. LA CULTURA COM A BÉ COMÚ

13. EL TURISME

14. ASSOCIACIONISME CULTURAL I CÍVIC

15. FESTES I TRADICIONS POPULARS

16. ALZIRA I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN ECONOMIA, OCUPACIÓ, I FORMACIÓ               16              

17.                       ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN L'ESPORT                                                                 16

18.                       ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN SEGURETAT CIUDADANA                                    19

19.                       ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN PARTICIPACIÓ CIUTADANA                                21

20.                       ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN SERVICIS A LA CIUTADANIA                                22

21.                       ALZIRA I EL SEU MODEL DE CIUTAT URBANÍSTIC                                                                  24

22.                       ALZIRA I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN MEDI AMBIENT I AGRICULTURA                         26

 

23.                       EL MODEL DE CIUTAT  PER A ALZIRA                                                                                       

24.  El proper 24 de maig els alzirenys acudirem a les urnes per a tornar a fer l'extraordinari acte de la democràcia, triant a les persones que ens representaran al Govern Local. Les eleccions representen la millor ocasió per a valorar la situació de la nostra ciutat, i sobre tot, per a decidir el futur que volem per a la mateixa.

25. 
Els socialistes alzirenys volem un nou model de ciutat, compromés i que ha estat elaborat per persones que se senten sensibles amb el nostre futur i amb el de les nostres filles i fills, que ens sentim capaços de millorar i que, sobretot, estem disposats a posar tot el nostre esforç personal al servei de l'interès general.

 

26.  Volem garantir la cohesió social, lluitar contra les desigualtats i potenciar la igualtat d'oportunitats perquè ningú es quede enrrere. Creiem en un ajuntament pròxim als ciutadans i ciutadanes, transparent, participatiu, segur i exemplaritzant, que impulse un desenvolupament sostenible com a eix vertebrador del la nostra ciutat, que genere polítiques per a l'ocupació i contribuïsca a rellançar l'economia.

 

27.  Establim ací un model de ciutat per als propers anys, una ciutat que avança, una ciutat que innova, que inverteix en les persones per tal de millorar la seua qualitat de vida i, en definitiva, una CIUTAT PER A VIURE. Volem plasmar propostes que Alzira necessita i necessitarà per a seguir sent la ciutat que volem. Unes propostes que són el resultat d'una profunda anàlisi sobre les necessitats reals de la nostra ciutat i la manera de millorar i de trobar solucions.

 

28.  Per això anem a concentrar els nostres esforços en millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes donant resposta als seus problemes quotidians: l'ocupació, l'educació dels nostres fills, l'atenció social als nostres majors, el transport, la seguretat i la cura dels nostres carrers, parcs i barris, entre d'altres.

 

29.  UN NOU MODEL DE CIUTAT que té com a protagonistes a les ciutadanes i ciutadans tant en el seu disseny com en la seua execució, que garantix la participació ciutadana i l'equilibri i la cohesió territorial en Alzira.

 

30.  És un model de ciutat per a créixer en ocupació, en benestar, i per reforçar el paper aglutinador d'Alzira en el territori comarcal i que aposta per un Govern Local amb els mitjans suficients per poder prestar més i millors serveis públics de qualitat.

 

31.  Apostem, en definitiva, per un ajuntament obert a la ciutadania, integrador, sensible amb la diversitat, impulsor de la tolerància i la llibertat.

 

 

 

 

 

 

32.                       ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN BENESTAR SOCIAL

  1. Una de les característiques definitòries de les societats democràtiques modernes consisteix a reduir i intentar eliminar les desigualtats en què, per raons diverses, puguen trobar-se les persones que les conformen, així com millorar les condicions de vida de totes elles.

  2. L'Ajuntament d'Alzira ha de posar en pràctica polítiques socials amb l'objectiu d'articular els recursos i instruments que permeten orientar les metes dels diferents sistemes de protecció i enfortir els drets dels ciutadans i ciutadanes.

  3. Els socialistes pensem que assegurar el dret de les persones a viure dignament és un objectiu ineludible, per això concedirem un paper preponderant a les polítiques socials que ha de tenir el seu reflex tant en les partides pressupostàries com en l'organització del nostre govern.

  4. Com a reforç de la política de COHESIÓ SOCIAL impulsarem les següents mesures:

 

  1. Seguirem col·laborant amb la Generalitat Valenciana per a l'aplicació i implantació de la Llei 39/2006 de Promoció d'Autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, aportant l'experiència i el bon fer del nostre personal de Serveis Socials.

 

  1. Reforçarem les actuacions dirigides a la prevenció de la dependència, a través de programes específics d'estimulació cognitiva i física; així com de promoció de les relacions socials i autocures.

 

  1. Establirem un programa local de seguiment de les persones reconegudes per la llei 39/2006 i que en el seu programa individual d'atenció reben cures familiars i/o professionals al seu domicili o en els centres de dia de la localitat.

 

  1. Crearem el Servei d'Atenció a les persones cuidadores amb tres línies bàsiques d'acció:

 

  1. Formació específica per a la cura de la persona en situació de dependència en l'entorn familiar.

 

  1. Suport psicològic per a la protecció de la persona cuidadora i desenvolupament de competències personals que milloren l'autocura.

 

  1. Millora del nostre Servei d'Ajuda a domicili amb accions complementàries de fisioteràpia i teràpia ocupacional.

 

  1. Establirem un pla d'acompanyament a persones usuàries del Servei d'Ajuda a domicili amb personal voluntari.

 

  1. Dissenyarem el Pla Local d'Informació a la Comunitat en matèria de Serveis Socials a través dels mitjans telemàtics i de comunicació establerts a la localitat.

 

  1. Instarem el Consell de la Generalitat Valenciana les Actuacions i Mesures que calguen perque és consoliden els drets de les persones en situació de dependència i els seues familiars, tal i com recull la Llei 39/2006, de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència.

 

  1. Gestionarem, com una manera de generació d'ocupació, el reforçament de les infraestructures de servicis socials municipals en temes tan sensibles com l'atenció a gent major, discapacitats, infància, dones maltractades i col·lectius en risc d'exclusió social.

 

  1. Garantirem que cap família que no tinga ingressos es quede sense aigua o electricitat. També quedaran garantits estos serveis en aquelles famílies amb uns ingressos per baix dels mínims establerts.

 

  1. La crisi ha castigat de manera severa a dos sectors, el dels joves i el dels majors de 45 anys. Des del PSOE Alzira sóm conscients de la necessitat de recolzar-los. Als joves formant-los, i als majors reciclant-los per tal de que puguen desenvolupar tasques de millora al nostre municipi. És la nostra prioritat destinar tots els recursos necessaris a la creació de r plans d’ocupació.

 

  1. Els socialistes volem acabar amb la fam en la nostra ciutat, i per això:

 

  1. Establirem un subsidi de 426 euros al mes per a famílies sense cap ingrés. A canvi crearem una xarxa de voluntaris que deuran desenvolupar tasques socials per tal d’ajudar a les persones que ho necessiten en la nostra població. Des de el PSOE ens comprometem a que cap alzireny passe fam.

 

  1. El disseny de la VIVENDA ha de respondre a les necessitats de la societat actual, a l'estructura de les famílies i als desafiaments de accessibilitat, inclusió social i eficiència energètica. Per això, impulsarem
    la rehabilitació com a prioritat. La recuperació integral de barris, com actuació clau de la ciutat inclusiva, amable amb les persones majors, accessible eliminant totes les barreres físiques sensorials i de compressió.

 

  1. Promourem desenvolupaments amb habitatge lligat a serveis a les persones majors o amb pèrdua d'autonomi,  que els permeta la seua permanència a la llar en comptar amb dissenys habitacionals adaptats a les característiques de les famílies actuals.

 

  1. Establirem convenis amb bancs i propietaris particulars de vivendes buides per gestionar des de l'ajuntament vivendes de lloguer per a famílies i / o persones amb dificultat en l'accés a una vivenda digna.

 

  1. Estudiarem la viabilitat d'una ajuda econòmica al pagament del lloguer per a aquelles famílies i/o persones amb dificultats econòmiques i situació sociofamiliar d'alta vulnerabilitat social, que es troben en el registre de demandants de vivenda social.

 

  1. Els DESNONAMENTS  són un dels aspectes més dramàtics i dolorosos que esta crisi ha fet aparèixer a les nostres ciutats i pobles. Milers de persones han arribat a una situació límit que no els permet cobrir les seues necessitats bàsiques,  entre elles el pagament de l'habitatge habitual d'una família. No estem parlant només de la pèrdua d'una vivenda per a les famílies, amb tot el que això suposa, sinó també d'una condemna financera de per vida. Es tracta d'una situació tan profundament injusta que cal per un mandat bàsic de justícia reaccionar per evitar que totes les conseqüències de la crisi recaiguen sobre la part més vulnerable de la nostra societat. Encara que, els i les responsables locals socialistes, portem temps treballant i posant en marxa una sèrie de mesures per evitar els desnonaments i per pal·liar el dany a les famílies que ja han estat desallotjades, hem de seguir treballant per a eliminar aquesta vergonya social. Per això:

 

  1. Posarem en marxa un Programa en Defensa de la Vivenda que consistirà en un servei públic i gratuït que, a través d'una oficina prestarà recolzament a la ciutadania mitjançant serveis de prevenció, intermediació i protecció, que evite els desnonaments i garantisca una vivenda a persones en especials circumstàncies d'emergència social com a conseqüència d'una execució hipotecària.

 

  1. Incorporarem el descompte del 100% de l'IBI, a aquelles vivendes que s'incorporen al programa de vivendes de lloguer.

 

56.  Posarem en marxa una oficina de mediació del deute hipotecari per tal de facilitar la reestructuració, lleva, control d’interessos, dació en pagament amb lloguer social.

 

  1. Crearem un grup de treball amb les presència dels grups polítics municipals i agents socials per a buscar alternatives a les famílies afectades per desnonaments i estudiar iniciatives que puguen, dins del marc competencial municipal, alleujar el patiment dels afectats per desnonaments.

 

58.  Pel que fa a la gestió de l'AIGUA, s'establiran nous compromisos de transparència i control públic dels sistemes i costos de gestió, exigint el complement a la concesionària del plec de condicions. La gestió s'ha de basar en el principi d'eficiència i sempre baix les bases de la Directiva Marc de l'Aigua en els àmbits ambientals, econòmics, infraestructurals i de participació pública. No és de sentit comú que a Alzira el PP haja fet cas omís a esta directiva i mescle aigua potabilitzada amb aigua dels aqüifers, el que dóna com a resultat que a els alzirenys,  a l'obrir les aixetes de les nostres cases, beguem aigua amb nitrats.

 

59.  Els socialistes ens comprometem a deixar de mesclar l'aigua, perquè el alzirenys tenim dret a consumir aigua potable, sense nitrats.

 

60.  El nostre compromís en la construcció d'una ciutat més humana passa necessàriament per l'impuls de les polítiques de CONSUM, de manera que es protegisca de forma efectiva als consumidors i es garantisquen els seus drets. Estes polítiques han d'estar profundament compromeses amb l'eradicació de la pobresa, la satisfacció de les necessitats bàsiques de tota la ciutadania i la reducció de la desigualtat.

61. 
Els socialistes assumim el compromís d'aconseguir el major grau de protecció dels consumidors i les consumidores, i un major nivell de participació de les seues associacions en la vida política municipal, de manera que es respecte la sobirania dels consumidors, s'atenguen els seus drets i garanties, i es dispose de suficients mecanisme de control i seguretat en mans dels poder públic. Però també assumim  el compromís de construir consumidors actius i responsables, conscients de les conseqüències dels seus actes i compromesos amb la creació d'un entorn social i mediambiental sostenible, atorgant millores de gestió a la Ofina del Consumidor d’Alzira.

 

 

 

 

 

62. IGUALTAT 

 

  1. Els socialistes apostem per polítiques públiques que promoguen la integració, els drets humans, el respecte mutu i la igualtat de oportunitats. Tot això a partir de la vigència de els valors fonamentals de la democràcia i el constitucionalisme.

 

  1. Ens comprometem a defendre tots els avenços en matèria d'igualtat aconseguits en els últims governs socialistes i que el govern del PP ha desmantellat, però també volem seguir escometent nous reptes per aconseguir una societat justa, en la qual tots i totes tinguem accés a les mateixes oportunitats, sense cap tipus de bretxes; sense vells rols o estereotips que llasten la vida de les dones. Una societat en la qual estiguen garantits els drets de ciutadania i la possibilitat d'una vida digna i lliure de violència.

 

65.  Farem campanyes de sensibilització i d'educació en els valors de la igualtat amb col. laboració en les AMPA..

 

66.  Tindrem, durant tota la legislatura, una partida pressupostaria no inferior al 0,25% del pressupost municipal, per tal de fer front a situacions d’acció immediata per violència de gènere: lloguer de vivendes, alimentació, etc.

 

  1. Crearem El Consell Local de les Dones.

 

  1. Posarem en marxa des dels Servicis Municipals de l’Ajuntament programes d’Atenció LGTB “Ciutat Diversa” que s’encarregaran de desenrotllar totes les activitats dirigides a la normalització, visibilització i integració plena de les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals en el municipi.

 

 

69. SANITAT

 

70.  Els socialistes apostem per enfortir els serveis públics essencials com la sanitat i els serveis socials. Creiem en un sistema de sanitat pública i de qualitat, que garantisca la igualtat d'oportunitats entre la ciutadania.

 

71.  Encara que l'Ajuntament no té la competència directa de Sanitat, sí deu posar de manifest davant la Generalitat les necessitats d'Alzira en esta matèria. Treballarem per millorar la sanitat pública per a totes i per a tots. Per a això, ens comprometem a:

 

72.  Participar i promoure estructures de participació i coordinació amb els agents locals de salut
(institucions, empresaris, associacions...)

 

73.  Exigir a la Generalitat millor qualitat assistencial en l'Hospital de La Ribera i una atenció adequada i digna als seus malalts.

 

74.  Promoure la Salut en la Ciutat. L'estratègia de la Xarxa de Ciutats Saludables, de la que forma
part Alzira a nivell nacional des de 1987 i en la Xarxa Europea des de 2006, amb l'aplicació dels
“principis” i “estil de treball” de Promoció de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), està
demostrant ser efectiva en els programes d'envelliment saludable, prevenció de les addiccions, violència, etc.

 

75.  Realitzar campanyes informatives de caràcter educatiu i preventiu en l'àmbit de la salut
destinades als jóvens (toxicomania, sexualitat, alimentació, etc.).

 

76.  Exigir a la Conselleria de Sanitat la construcció d'un Centre de Salut en la zona del Pere Crespí.

 

 

77. LES PERSONES MAJORS

 

  1. Les persones majors han de tindre els mateixos drets i obligacions que la resta de ciutadans per participar en tots els àmbits de la societat en condicions d'igualtat. L'autonomia personal és un factor essencial de la dignitat de la persona.

 

  1. Hem de desenvolupar polítiques no només per a la cura i atenció de nostres fills i majors sinó també per al envelliment digne, actiu i saludable, potenciant l'autonomia personal així com considerar persones amb experiència, creatives, i capaços d'aportar la seua experiència i la seua riquesa intel·lectual és un objectiu irrenunciable. Per això:

 

  1. Procurarem el manteniment de l'autonomia personal, desenvolupant accions de promoció i educació de la salut, afavorint la pràctica d'exercici físic, els hàbits de vida saludables i la prevenció d'accidents, establint convenis de col·laboració amb els centres de convivència de les persones majors.

 

  1. Ampliarem i millorarem els serveis assistencials de proximitat: centres de dia, ajuda a domicili, teleassistència, serveis de menjar a domicili, etc., amb l'objectiu de facilitar la permanència de les persones majors en el seu entorn natural, amb les degudes garanties de dignitat i autonomia.

 

 

82. ELS JOVES

 

  1. Necessitem joves crítics i participatius, col·laboradors i solidaris, amb igualtat d'oportunitats. Per això els socialistes s'ocuparem de fer possible el necessari desenvolupament polític, social, educatiu, laboral i cultural de la població jove. Des de l’Ajuntament es deu fer visible el suport i la importància de la formació en la lluita contra l’atur. En este sentit:

 

  1. Els estudiants universitaris del poble rebran una ajuda en concepte de desplaçament a la Universitat. Les ajudes seran universals però també proporcionals a la renda familiar de l’estudiant.

 

  1. Facilitarem als joves l'accés a la primera vivenda.

 

  1. Construirem un Agora Jove en el Magatzem de Cuco , que tinga locals d'assaig per a grups de música, espais lúdics i qualsevol altre espai per a la promoció d'hàbits d'oci alternatiu i saludable per als joves.    

 

  1. Establirem programes d'excavacions arqueològiques, per enriquir el nostre patrimoni i generar llocs de treball entre els nostres joves.

 

  1. Fomentarem els projectes d'oci i temps lliure de contingut cultural, relacionats amb els joves.    

 

  1. Establirem una borsa de titulats universitaris i en Formació Professional, per als que es concediran beques-salari per a la realització de pràctiques a l'Ajuntament, que realitzaran treballs concrets amb les seues titulacions.

 

  1. Augmentar el Pla de Treball per a joves no qualificats formant-los en aquelles professions que els permeten accedir al món laboral.

 

  1. Fomentarem i col·laborarem en la realització d'accions i projectes, dins de les iniciatives de la UE, formatives i d'ocupació dirigides a joves. Des de l'Ajuntament es donarà suport amb un document exprés de suport a tots els projectes d'auto-ocupació de joves que suposen iniciatives de desenvolupament en este sentit.

 

  1. Difondrem i potenciarem la incorporació de joves a l'agricultura.

 

 

93. PERSONES AMB DISCAPACITAT

 

  1. El compromís dels socialistes pel benestar dels ciutadans i les ciutadanes ens anima a treballar per seguir avançant cap a una societat amb major equitat, i sense discriminació. Els servicis de l'administració pública té l'obligació de lluitar per la normalització de les persones discapacitades, sempre que el tipus de discapacitat ho permeta, sent així un trànsit cap a la vida normalitzada.

 

  1. Volem ser una ciutat inclusiva, aspirant a l'accessibilitat universal, i només ho podrem ser sí incorporem la transversalitat de la discapacitat en totes les àrees municipals.

 

  1. Elaborarem un cens de persones amb discapacitat que resideixen a la nostra localitat, per conèixer la seua realitat i així donar cobertura a les seves necessitats des de l'àmbit local.

 

  1. Realitzarem campanyes de conscienciació ciutadana sobre accessibilitat en establiments i serveis públics i privats a la ciutat.

 

98.  Executarem programes especials per a persones discapacitades i per a col·lectius socials amb
dificultats d'accés a la pràctica esportiva.

 

 

99.  INTEGRACIÓ

 

  1. La convivència entre persones de diferent procedència geogràfica i cultural es produïx en qualsevol barri d'Alzira, de manera singular i a la vegada particularment visible.

 

  1. Els socialistes defenem una política d'integració sustentada en una sèrie de criteris necessaris que van des de l'observació dels processos d'integració com un procés bidireccional, on tant la població immigrant, com la població autòctona han d'implicar-se directament.

 

  1. Així l'acció del govern municipal ha de comptar no només amb la complicitat dels ciutadans, a través del foment la confiança i bones relacions en els barris, sinó que serà necessària la cooperació amb els mitjans de comunicació de la ciutat.

 

  1. La immigració és una oportunitat per a l'enriquiment cultural, el respecte mutu i la integració social al voltant dels valors polítics-democràtics i constitucionals.

 

  1. Articularem una estratègia de lluita contra el racisme i la xenofòbia, impulsant acords de col·laboració amb col·legis i instituts, amb la finalitat que els estudiants treballen i reforcen valors fonamentals com la solidaritat, l'empatia, el respecte mutu i la convivència.

 

  1. Dissenyarem i impulsarem programes de formació per sensibilitzar sobre la realitat migratòria i de la importància d'una convivència en pau, amb respecte als drets humans de tots i totes.

 

  1. Promourem la integració sense assimilació a partir dels nostres valors i principis democràtics i constitucionals, en particular el de no confessionalitat per als espais públics institucionals i el del respecte a els drets i deures fonamentals de tots i totes.

 

  1. Impulsarem el Pla integral de Barris per a aquelles zones d’alta presència de població immigrant, obligant als bancs a la rehabilitació de les seues vivendes, millorant l’entorn i els servicis públics.

 

  1. Potenciarem la igualtat de tracte, la generació d’espais de convivència i emprendiment social.

 

 

 

109.                  ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN EDUCACIÓ

110.                     L'Educació és un dret bàsic establert a la Constitució i ha de ser de qualitat i que genere igualtat d'oportunitats per a tots i per a totes. establert establert Actualment estem vivint moments difícils a l'Educació. Els canvis socials, culturals i econòmics que hem experimentat en els últims anys  ens plantetgen ara nous reptes que els socialistes anem a afrontar perquè l'Educació siga garantia d'igualtat, qualitat i llibertat; en la qual participen tots els agents socials; es respecte el pluralisme; els senyals d'identitat del qual siguen la integració entre el centre escolar, la família i l'entorn, la inclusió i la solidaritat; en la qual es garantisca una oferta pública que universalitze l'accés a l'educació infantil amb més ajudes i beques; on la participació de pares i alumnes siga essencial; en la que hi haja una orientació escolar personalitzada i en la que les noves tecnologies estiguen a l'abast de tots els alumnes, en tots els centres educatius.

111.Actualment estem vivint moments difícils a l'Educació. Els canvis socials, culturas i econòmics que hem experimentat en els últims anys ens plantegen un nou repte que els socialistes anem a afrontar

 

  1. Per tal de mantindre el benestar social, l'Educació ha de donar demanda a les respostes socials, no a les econòmiques, s'ha de garantir la igualtat d'oportunitats que permitisca l'accés a l'Educació, independentment de les condicions o possibilitats econòmiques de cadascú, perquè tots i totes puguen aplegar al seu objectiu amb esforç i fent valdre els seus mèrits.

 

113.                     Una societat democràtica, participativa i solidària necessita que s'eduque uns valors unes actituds i uns comportaments bàsics que facen tot açò possible. La societat requerix, no només persones adiestrades per a una funció específica del món del treball,  necessita professionals amb motivacions i capacitats per a l'activitat independent i creadora, capaços d'aportar idees i de solucionar problemes. Per a això, totes les institucions i administracions educatives hauran de treballar de manera coordinada.

 

  1. Les competències reservades a l'Ajuntament comporten responsabilitats diverses per a garantir l'adequat funcionament del servici educatiu. L'Ajuntament participarà en la vigilància del complimient de la escolarització obligatòria i cooperarà amb les Administracions educatives corresponents en la obtenció dels solars necesarios per a la construcción de nous centres docents. També s'encarregarà de la conservació, manteniment i vigilància dels edificis de titularitat local destinats a centres públics d'educació infantil, d'educació primaria o d'educació especial.

 

  1. És important també el seu compromís amb la dotació d'aules de teatre i amb el desenvolupament d'activitats esportives i activitats extraescolars i complementàries. Però cal l'esforç de tots, dels alumnes, de les famílies, del professorat, del Governs Central i Autonòmic, en definitiva de tota la societat, per poder oferir una educació eficient i de qualitat, des de l'equitat, així com expectatives de progrés cívic, econòmic i social a les noves generacions d'estudiants.

 

116.                       Els nostres plans educatius locals contemplen una sèrie de propostes raonables, concretes i efectives:

 

  1. Implantar la gratuïtat dels llibres de text per a tots els alumnes de les escoles d’Educació Primària de la nostra ciutat. Per a tal menester posarem en marxa el Banc Municipal de Llibres de Text que gestionaran les AMPA de cada col·legi.

 

118.                       Sol·licitar que la Conselleria d'Educació la retirada del fibrocement dels centres educatius d'Alzira que encara en tenen, i que execute les reformes compromeses en els  mateixos.

 

119.                     Millorar el manteniment i optimització dels centres públics de primària.

 

120.                     Revitalitzar el Consell Municipal Escolar.

 

121.                     Elaborar un Pla concertat amb els Centres Educatius per a l'obertura i el rendiment màxim dels centres escolars d'Alzira, desenvolupant un programa global d'activitats extraescolars, tant de caràcter educatiu com lúdic, esportiu i cultural. El pla establirà l'aprofitament d'estos centres almenys 11 mesos a l'any i tots els dies de la setmana.

 

122.                     Continuar millorant l’escola del nostre poble, donat que és la institució que treballa per la formació i el coneiximent de les persones i com a conseqüència per la convivencia i el respecte entre els veïns.

 

123.                     Defendre i recolzar l'Escola pública: gratuïta, laica, democràtica, igualitària, integradora, coeducadora i en valencià, respectant en tot moment el castellà com a llengua cooficial de la comunitat.

 

124.                     Ofertar suficients places escolars en totes les etapes educatives en tot el poble, per tal d’assegurar el dret a l’escolarització fins als 18 anys.

 

125.                     Promoure la participació de tota la comunitat educativa (alumnat, pares, professorat, administracions, agents socials) en la gestió, organització i decisions perquè entre tots puguem aconseguir l’escola que volem per a la nostra ciutat.

 

126.                     Promoure activitats que fomenten la convivencia i comportament cívic a l’aula, als centres i per extensió al poble.

 

127.                     Fomentar el respecte a l’autoritat dels docents per part dels alumnes, famílies i en definitiva del conjunt de veïns.

 

128.                     Vigilar el compliment de l'escolarització obligatòria perquè ésta siga equitativa, i que el procés d’admisió d’alumnes siga transparent, legal i compatible amb la lliure elecció de centre per part de les famílies.

 

129.                     Establir una política de beques de menjador i de material escolar, perquè cap alumne que ho necessite reba l'ajuda necessària.

 

130.                     Compensar les desigualtats i l'atenció a la diversitat. Tots els centres escolars han de ser inclusius i han de reunir les condicions físiques i arquitectòniques necessàries per tal de garantir el progrés acadèmic dels alumnes amb necessitats educatives especials a totes les etapes educatives.

 

131.                     Promoure la formació de persones adultes per mig de cursos que permeten l’obtenció del títol de graduat en ESO, accés a la universitat, a les proves de FP o de Valencià de la Junta Qualificadora..

 

132.                     Treballar per tal d'augmentar les places a l’Escola Oficial d’Idiomes. A l’actualitat molts adults no poden matricularse per falta d’oferta de places.

 

 

133.                  ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN CULTURA I PATRIMONI

134.                   LA CULTURA COM A BÉ COMÚ

 

135.                     "Els poders públics promouran i tutelaran l'accés a la cultura, a la qual tots tenen dret" (art. 44.1 de la Constitució).

 

136.                     La Cultura és l'expressió de tots els valors de una ciutadania plural i diversa.  Els socialistes creiem que la Cultura ha de ser font de coneixement, però també d'oci, punt de trobada entre diferents cultures i religions i un espai d'integració entre tota la ciutadania d'Alzira. Els socialistes apostem per una cultura impregnada dels valors de tolerància, llibertat, solidaritat i igualtat. Una cultura respectuosa amb els drets humans.

 

137.                     Els socialistes defenem una oferta cultural basada en la creació i recreació cultural i sociocultural, que ha de ser capaç de vertebrar la participació ciutadana en la presa de decisions i en la utilització dels molts servicis i activitats oferits, i que responga a la demanda efectiva local.

 

138.                     Per a això proposem la “Ciutat de la Cultura” com a ideal d'una Ciutat que aposta per la cultura com a part fonamental del seu desenvolupament global, com a element aglutinador d'un projecte de ciutat.

 

139.                     Alzira està reconeguda com a capital de la comarca. Som una ciutat amb equipaments específics per a la creació musical, les arts plàstiques, les arts escèniques, la creació literària i per al gaudiment i la participació del festiu. Un lloc agradable per a viure i per a crear sense límits.

 

140.                     Hem d'enfortir eixa idea de “Ciutat de la Cultura” com a model d'organització, dels espais i servicis artístics, culturals i socioculturals que situen a Alzira, com una de les ciutats destacades en el desenvolupament cultural.

 

141.                     És necessari desenvolupar el projecte de “Ciutat de la Cultura” per a oferir als ciutadans i ciutadanes d'Alzira, un servici de cultura integrador, centrat en l'activitat artística, cultural i social; que promoga la descentralització administrativa, el desenvolupament, la participació, el creixement en valors i contribuïsca, a través de l'art i la cultura, a millorar la qualitat de vida dels alzirenys i oferisca als artistes locals i forans una plataforma de desenvolupament per als seus projectes.

 

142.                     Els socialistes alzirenys garantirem el dret de tots els ciutadans i ciutadanes a que puguen coneixer i disfrutar de les disciplines artístiques, el seu aprenentatge i la seua pràctica, a l'accés a la creació, producció, execució i exhibició. Per tot això ens proposem:

 

143.                     Ampliar els espais de participació ciutadana per tal d'arreplegar les iniciatives veïnals entorn de l'activitat cultural i perquè els ciutadans puguen prendre decissions vehiculitzades per estos espais.

 

144.                     Crear mecanismes i fórmules d'intervenció per a atendre les necessitats culturals de tots els ciutadans i ciutadanes d'Alzira, elevant la qualitat de les mateixes.

 

145.                     Consolidar la participació ciutadana com a base del model cultural a través d'un nou Consell de Cultura.

 

146.                     Treballar per a aconseguir la financiació suficient que ens permeta construir l'Auditori Municipal, tan necessari per a l'activitat cultural de la nostra ciutat.

 

147.                     Potenciar la presentació de treballs dels nous creadors amb exposicions i concerts. 

 

148.                     Configurar una estructura equilibrada i diversa de l'acció cultural en tots els àmbits.

 

149.                     Però perquè tot això es complisca amb satisfacció, és necessari elaborar una política cultural, com la que propugnem els socialistes, que estiga presidida pels fins següents:

 

150.                     Promocionar i fomentar el nostre Patrimoni històric i manifestacions artístiques amb l'estímul a la creació cultural present i futura.

 

151.                     Promocionar la participació dels ciutadans en l'us eficient i sostenible de les tecnologies de la informació i les comunicacions.

 

152.                     Difundir les noves manifestacions culturals sorgides a partir de les possibilitats que oferixen les noves tecnologies.

 

153.                     Fomentar i estimular la innovació artística i cultural.

 

154.                     Fomentar les activitats d'interés cultural i potenciar els espais que les possibiliten.

 

155.                     Oferir una programació cultural variada i innovadora per a tots els sectors de la població.

 

156.                     Redefinir l'Arxiu Històric i Hemeroteca Local, ampliant la seua oferta amb un Arxiu de la Imatge Audiovisual que ho convertisquen en el Museu de la Història Local.

 

157.                     Col·laborar estretament amb les entitats culturals de la ciutat, destacant la Societat Musical d'Alzira com a primera entitat cultural.

 

158.                     Convertir Alzira en la Capital Cultural de la comarca.

 

159.                     Realitzar activitats i intercanvis culturals mitjançant convenis

 

160.                     Crear l'Institut Municipal de Cultura com a òrgan coordinador de biblioteca, sala d'exposicions, animació cultural, etc.

 

161.                     Crear l'Escola Municipal d'Arts Escèniques com a complement formatiu del desenvolupament d'una cultura del teatre.

 

162.                     Impulsar un Pla de descentralització de les activitats culturals en els barris coordinant amb els col·lectius veïnals la seua elaboració, execució i gestió.

 

163.                     Elaborar un Inventari de Bens d'Interés Cultural per a la seua difusió.  

 

  1. Destinar una partida del pressupost de la Regidoria de Cultura i Patrimoni per al condicionament permanent de les muralles i altres edificis visitats pels turistes, per tal de col·laborar en el seu manteniment i neteja i vetlar pel seu deteriorament ambiental.

 

  1. Redactar i emprendre un Pla d'Il·luminació Monumental d'Alzira

 

  1. Augmentar els fons bibliogràfics

 

  1. Dissenyar i implementar un pla municipal de lectura en diferents zones d'Alzira.

 

  1. Estudiar i posar en funcionament un sistema de noves fórmules d'equipament digital per al lector de llibres electrònics.

 

  1. Establir un projecte de "Declaració municipal d'Any Cultural 2015-2016".

 

  1. Recuperar els intercanvis culturals amb la ciutat francesa de Corvell-Essons, amb la qual estem agermanats,  establint fórmules de presència internacional dels recursos i valors d'Alzira en el sentit turístic, cultural...

 

  1. Agermanar Alzira amb una població de parla anglesa, per compartir experiències culturals i promocionar la llengua espanyola i anglesa, a més de donar suport a altres iniciatives locals en este sentit.

 

  1. Crear un "Estiu Cultural a Alzira", potenciant activitats com el Festival de Jazz i creant altres esdeveniments com un Festival de Teatre, Cinema i Música a l'aire lliure.

 

  1. Crear una Comissio Municipal de Memòria Històrica, formada per membres de la Corporació Local i representants d’entitats civils, per a assegurar l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

 

174.                     Tots els fins expressats, impliquen el desenvolupament d'una idea que, poc a poc, ha de ser realitat amb la participació i suport de tota la societat alzirenya que ha d'anar creixent fins a convertir-se en una completa i il·lusionant realitat durant este pròxim mandat municipal.

 

 

175.                   EL TURISME

176.                     El Turisme és un dels grans pilars del desenvolupament i creixement econòmic. Així mateix, pot promoure la conservació i posada en valor del nostre patrimoni monumental i mediambiental, que a més de ser importantíssim és també molt singular.

 

177.                     La Setmana Santa i les Falles, com a Festes d'Interés Turístic Nacional, són els senyals d'identitat més pròximes per al desenvolupament de la nostra oferta turística, junt amb la Murta i la Casella. A més de les nostres muralles i el casc històric de la Vila, amb els seus monuments, sense oblidar-nos del Museu Municipal.

 

178.                     No obstant, tots eixos valors que cal continuar potenciant s'han demostrat insuficients per a generar
el creixement desitjat en el sector. Alzira ha d'apostar pel Turisme des d'una perspectiva diferent de com ho ve fent en els últims anys. Hem de dissenyar una oferta turística basada en l'oferta de qualitat d'una ciutat que es mostre viva i inquieta, a més de socialment cohesionada.

 

179.                     Una ciutat amb una vida cultural pròpia, diversa i vibrant constituïx la seua millor targeta de
presentació. Junt amb estes premisses, les ciutats que pretenen competir en el mercat del turisme
cultural urbà deuen mostrar-se autèntiques. El turista motivat per la cultura desitja veure una ciutat
original, que conserve la seua personalitat.

 

180.                     En definitiva es tracta que el turisme servisca a les necessitats de la ciutat i que les estratègies
turístiques enriquisquen el seu patrimoni i el seu acerb cultural en compte de simplificar-ho i
banalitzar-ho. Per això proposem:

 

181.                     Crear una Targeta de Turisme d'Alzira

 

182.                     Desenvolupar un Pla de promoció del turisme de la ciutat que opte pel turisme de qualitat i
desenvolupe les infraestructures i servicis que demanden els turistes.

 

183.                     Integrar el Riu Xúquer al seu pas per Alzira com a element fonamental de l'oferta turística
de la ciutat, recuperant el marge dret fins al va riure Magre.

 

184.                     Elaborar una Guia de Turisme completa i atractiva de la ciutat en tots els suports que hui
permeten les noves tecnologies.

 

185.                     Fer plans de formació sobre el patrimoni històric - artístic per als guies turístics.

 

186.                     Vincular l'oferta turística a l'oferta cultural de la ciutat, promovent la interconnexió del
nostre patrimoni romànic amb les distintes expressions artístiques que es promoguen.

 

  1. Situar Alzira com a punt de partida de la Via Verda, com a fórmula d'atracció turística.

 

188.                     Realitzar un nou disseny, d'un únic instrument trimestral de información y comunicació cultural que se distribuirá en soport electrónic. Es crearà un comité de redacció per a  que esta publicació siga plural, a més de tindre cabuda totes les associacions d'Alzira.

 

189.                     Convertir l’us de les noves tecnologies en una fórmula habitual de comunicació cultural.

 

  1. Crear un Consell Local de Turisme que s'encarregue de redactar un projecte turístic que configure a Alzira com a eix central d'un atractiu entorn rural, amb espais i paisatges naturals de gran atractiu com La Murta o La Casella, i amb enfocament en els sectors històric, comercial i gastronòmic.

 

 

191.                   ASSOCIACIONISME CULTURAL I CÍVIC

  1. S'implantarà el Sistema de Convenis Culturals amb el món associatiu, com una mesura de reconeixement i suport.

 

  1. Fomentarem l'organització d'una Fira Biennal de l'Associacionisme, com a mètode de donar a conèixer les seues comeses i la seua tasca en benefici de la societat alzirenya.

 

  1. Fomentarem l'aparició d'associacionisme voluntari en matèria de divulgació patrimonial.

 

  1. Fomentarem la formació d'un voluntariat cultural, en matèria de promoció de la lectura (prèstecs bibliotecaris, lectures a domicili, etc.)

 

 

196.                   FESTES I TRADICIONS POPULARS

 

197.                     Pel que fa a les Festes i Tradicions populars Alzira necessita canviar la seua forma de govern per a que  les nostres festes recuperen la dignitat que, com a capital de la comarca, mereixen els alzirenys. En la nostra ciutat tenim grans organitzacions festives com les Falles, la Setmana Santa, les Festes Patronals  o les Festes dels Barris i Partides.

 

  1. Respectarem i defendrem al màxim el principi de laïcitat i de neutralitat confessional en l’àmbit públic i institucional, sense perjuí de la participació de nostra alcaldessa i regidors/as en festes i tradicions d’arrelament popular o valor cultural.

 

199.                     Des de l'Ajuntament hem de contribuir al seu desenvolupament,  perquè les festes són un factor de creixement cultural, econòmic, social i territorial. Les Falles complixen una extraordinària funció d'integració social i al mateix temps suposen un factor de creixent econòmic i artístic. Les Falles generen ocupació al llarg de l'any, en diferents sectors, a més de ser un referent fonamental en el turisme de la nostra ciutat:

 

200.                     Revisarem la normativa municipal per tal d'afavorir un marc de convivència adequat entre fallers i veïns, i facilitar una mediació àgil i independent.

 

201.                     Desenvoluparem un Mapa Faller en el qual queden marcades les ubicacions i demarcacions de les distintes comissions, així com les zones d'activitats i envelats, incluint plans d'emergència i evacuació.

 

202.                     La Setmana Santa d'Alzira és una de les festes més rellevants d'Alzira. Per això considerem que ha de comptar amb tot el nostre recolzament i promoció:

 

203.                     Construirem un nou Museu de Setmana Santa.

 

204.                     Cada un dels Barris i partides de ciutat d'Alzira té les seues pròpies festes.

 

205.                       Recolzarem i promocionarem totes les festes del barris d'Alzira. Els socialistes volem que estes festes siguen més conegudes i valorades per tota la ciutadania.

 

206.                       Les Festes Patronals en honor a Sant Bernat compten amb activitats artístiques, culturals i esportives, on deuen destacar els festivals musicals. Degut al gradual detriment de l'oferta musical dels últims anys hem deixat de ser el referent comarcal que vam ser,  i això és  causa d'unes pèssimes gestions en matèria festiva.

 

207.                       Perquè siguen unes festes de qualitat és necessari que els ciutadans, sobre tot els més joves, puguen opinar sobre quin tipus de festes s'han de fer, perquè ells es divertisquen i sobretot perquè vinguen els joves d'altres poblacions a la nostra ciutat.  Per tot això, els socialistes:

 

208.                     Crearem i potenciarem una Comissió Municipal de Festejos on tinga cabuda la veu i el vot del teixit associatiu de la ciutat així com l'associacionisme juvenil que hauran de proposar el tipus de festes que els alzirenys vulguen, seguint unes consideracions bàsiques de qualitat, diversitat i participació.

 

 

209.                  ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN ECONOMIA, OCUPACIÓ, I FORMACIÓ

  1. Els socialistes es comprometem a gestionar de manera eficaç i responsable els recursos econòmics amb els que compta la Corporació després de la deficient gestió que ha fet el Partit Popular en estos últims anys.

 

  1. Crearem una partida pressupostària de 300.000 euros, dos anys consecutius, per a la generació de microcrèdits de fins a 10.000 euros, reintegrables en 3 anys sense interessos, per a finançar primeres despeses de nous projectes empresarials, autoocupació i creixement de pymes, prioritzant autònoms i a joves que creen una empresa.

 

  1. Els diners públics i la gestió dels serveis municipals han servit exclusivamente per a millorar les condicions de vida de la nostra ciutat. Per això:

 

  1. Assegurarem una gestió racional, sense malbaratament, transparent i responsable dels recursos públics municipals, prioritzant sempre l'interès general i el bé comú.

 

  1. No incrementarem els impostos en els quatre anys de legislatura.

 

  1. Eliminarem el pagament de la taxa del tractament del fem, ja que estem pagant-ho dos vegades, una en el rebut de la contribució i una altra al Consorci Ribera - Valldigna.

 

  1. Eliminarem la taxa de fem industrial per estar inclosa en l’IBI.

 

  1. Els sous de l’alcadessa i els regidors seran, a més, proporcionals, raonables i acords amb el pressupost de l’ajuntament, ningú cobrarà més de tres vegades el salari mínim.

 

  1. Atesa la incidència que els problemes d'ocupació i atur tenen en la vida quotidiana dels ciutadans i ciutadanes, els socialistes considerem necessari la posada en marxa d'un Pla Local d'Acció per a l'Ocupació, dins del qual hauran de contemplar, entre altres, els següents aspectes:

 

  1. Identificar llocs de treball amb futur, noves ocupacions i activitats professionals i empresarials que contribueixin al desenvolupament local i a la creació d'ocupació.

 

  1. Programar cursos de formació que s'adapten a les necessitats de la demanda d'ocupació que s'haja detectat a la ciutat, però assegurant-nos que esta formació dóna veritable prioritat a la inserció laboral.

 

  1. Desenvolupar un servei d'orientació personalitzada que col·labore amb els alzirenys en la recerca d'inserció laboral: ajuda per a redactar un currículum, com afrontar una entrevista, informació sobre borses de treball, etc. Centrar esta orientació en sectors que puguen experimentar un major augment de la desocupació o que tinguen una gran estacionalitat i precarietat.

 

  1. Promourem serveis d'intermediació entre les empreses locals i la població aturada, de manera que les persones que busquen feina puguen incloure el seu currículum a la borsa d'ocupació i les empreses puguen remetre les seues ofertes, fent l'Ajuntament tot el possible per mitjançar.

 

  1. Implicar els empresaris perquè, d'una banda els seus empleats reben formació professional, el que repercutiria en una major necessitat de formadors i avaluadors, i per un altra, perquè estos empresaris s'adscriguen a programes de pràctiques a les seves empreses, contribuint així que els nostres joves adquireixin experiència per poder optar a llocs de treball on esta és indispensable.

 

  1. Facilitar la creació i instal·lació d'empreses innovadores, capaces de generar ocupació de qualitat, així com suport als emprenedors que generen autoocupació. Per això, la intervenció de l'Ajuntament se centrarà en ajudes de tipus fiscal amb bonificació de tributs i taxes municipals.

 

  1. Seguir treballant en pro de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones davant l'ocupació i en les condicions de treball.

 

  1. Promoure l'ocupació de les persones treballadores de més edat i aturades de llarga durada.
    Fomentarem la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social millorant la seua capacitació professional.

 

  1. Posarem en marxa d'un Pla d'Ocupació per a Joves que abastisca als diferents grups dins de les persones joves desocupades, en funció de la seva edat i el nivell de qualificació.
    Cal impulsar el comerç local i tradicional amb noves actuacions urbanístiques a les zones comercials, millorant els accessos i aparcaments.

 

  1. Augmentar el Pla d'Ocupació, destinat a pal·liar les necessitats immediates dels aturats de llarga durada, especialment d'aquells en les famílies no hi ha cap tipus d'ingressos.

 

  1. Promocionar el sòl industrial del Polígon el PLA, reservant una àrea per a un viver d'empreses per a emprenedors

 

  1. Impulsar la captació i recerca d'inversions per a l'establiment de noves empreses establint bonificacions fiscals.

 

  1. Facilitar l'obtenció de crèdits i microcrèdits amb les entitats bancàries per a l'obtenció de llocs de treball.

 

  1. Continuar treballant amb l'agència IDEA en la promoció i orientació per al foment de l'ocupació. Fomentar la Formació Professional i posada en marxa d'un pla d'escoles i tallers d'ocupació amb la col·laboració de les empreses d'Alzira.

 

  1. Incentivar el coneixement sociolaboral agrari com a objectiu de treball en la recuperació de valors i coneixements patrimonials agrícoles.

 

  1. Rehabilitar edificis públics i patrimonials a través d'Escoles Taller com a fórmula dual de formació i ocupació per a joves.

 

  1. Promocionar les noves formes de treball, com la venda a través d'internet, el teletreball, etc.

 

 

 

236.                  ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN L'ESPORT

  1. Els socialistes insistim en la importància de l'activitat esportiva i apostem clarament per la defensa dels valors a través de l'esport, perquè éste siga una escola de vida i de ciutadania oberta a totes i tots. Un espai de trobada i sense barreres. Una pràctica divertida i saludable, que afavorisca el respecte, la diversitat i la convivència de tota la ciutadania.

 

  1. Per a això, afavorirem la pràctica esportiva de la població desenvolupant els espais esportius
    més demanats per la ciutadana, impulsant activitats i hàbits de vida saludables,  exigint-nos més qualitat, seguretat i accessibilitat. En este sentit, propiciem el desenvolupament d'una pràctica esportiva que abastisca les diferents dimensions humanes, que cobrisca les diferents necessitats i ajude a aconseguir l'equilibri vital necessari.

  2. Volem universalitzar la pràctica esportiva que estiga al servei de la persona, tant en el desenvolupament personal com social, un esport amb qualitat i amb equitat. Per este motiu, la nostra proposta passa per associar l'esport com a escola de vida, com un mitjà excel·lent d'educació, formació lúdica, motriu i esportiva, com a possibilitat de desenvolupament personal i com a mitjà per adaptar-se a una societat canviant, més humana, cooperativa i rica en valors. En este context, apostem per l'esport de base com a esport per a tots i totes, com a activitat de participació, manteniment, recreació, educació i de salut.

 

  1. Els socialistes prioritzarem les actuacions que relacionen l'activitat física esportiva amb les necessitats de salut, oci, recreació i relacions socials de nostres ciutadans, desenvolupant les següents propostes:

 

  1. Millorar les instal·lacions esportives municipals, possant l'accent en el manteniment preventiu.

 

  1. Redefinir l'àrea administrativa de la gestió de l'esport en Alzira, creant la Fundació Esportiva

 

  1. Facilitar l'ús de les instal·lacions esportives en els dies festius.

 

  1. Fomentar l'esport escolar i potenciar les Escoles Esportives.

 

  1. Arreglar les deficiències que té actualment el Poliesportiu a l'aire llire.

 

246.                     Potenciar l'associacionisme esportiu, implicant més els agents socials en les decisions.

 

247.                     Impulsar Programes de “Esport per a Tots”, animant a la participació dels majors, dones,
joves i famílies en activitats esportives, recreatives i d'oci.

 

248.                     Crear servicis de medicina esportiva com a complement de la pràctica esportiva dels
ciutadans en els programes municipals.

 

249.                     Abaratir els preus de lloguer de pistes esportives.

 

250.                     Becar els nostres esportistes que participan en campionats d’Espanya i a l’estranger.

 

251.                     Adequar les infraestructures esportives en els barris. 

 

252.                  ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN SEGURETAT CIUDADANA

253.                     La seguretat citadana és una activitat dirigida a protegir els ciutadans i ciutadanes, així cóm els seus bens, assegurar la convivència pacífica, la utilització correcta i ordenada dels espais públics, i, en definitiva, que no hi haja cap conducta que puga suposar coacció o amenaça per als nostres veïns per tal de mantindre la seua tranquilitat, i que puguen desenvolupar-se com a ciutadans i ciutadanes lliures dins d'una societat democràtica.

 

254.                     Però el concepte de seguretat entronca amb molts altres relacionats amb la qualitat de vida, l'ordenació urbanística, el creixement sostenible, els drets col·lectius dels ciutadans, les activitats econòmiques i l'oci.

 

255.                     La seguretat ciutadana també es referix als problemes de convivència, civisme, salud i benestar. Els  Ajuntaments constituïxen una administració integral i pròxima, que reunix servicis multidisciplinaris, la qual cosa permet oferir una perspectiva dels problemes, de les seues possibles solucions i propícia un treball en col·laboració permanent.

 

256.                     La configuració urbanística del terme municipal d'Alzira comporta una planificació de seguretat més complexa que la d'altres ciutats amb igual o semblant nombre d'habitants. La nostra Policia Local, junt a la resta de de forces i cossos de seguretat, és l'encarregada de garantir la seguretat dels nostres veïns. Les seues atribucions són tant d'actuació enfront de la delinqüència com de prevenció (rondes de vigilància, ordenament del tràfic ).

 

257.                     Els nostres ciutadans ja no es conformen amb actuacions de simple reacció enfront de la delinqüència, ni amb la recepció burocràtica de les denúncies per la policia, sinó que demanden una policia preventiva de proximitat per part de l'Ajuntament.

 

258.                     L'objectiu del Partit Socialista a Alzira és impulsar i millorar les condicions en què desenvolupa eixa tasca, dotant-los dels recursos i mitjans necessaris per a tal fi.

 

259.                     D'altra banda els Cossos de Policia Local tenen unes funcions molt polivalents, que comprenen en la seua totalitat l'ampli palmito dels possibles problemes de la població: la mediació en els conflictes, l'auxili en emergències socials i sanitàries, les problemàtiques derivades del transport i el trànsit urbà, el compliment de les ordenances municipals, de la normativa Estatal i de la Comunitat Autònoma, la prevenció de la delinqüència i el manteniment de la seguretat ciutadana; en definitiva la Policia Local actua allí on hi ha un problema.

 

260.                     La política de seguretat socialista es caracteritza per l'atenció prioritària a les polítiques de prevenció i la resposta integral a problemes complexos, que desenvolupem a través de Plans Integrals d'Actuació. Les nostres propostes són: 

 

261.                     Elaborar un Pla Integral de Seguretat Local en què fixarem els objectius municipals en matèria de seguretat per als quatre anys de la legislatura, amb compromisos concrets en relació a millorar la formació de la Policia Local.

 

262.                     Recuperar i desplegar la Policia de Proximitat com a eix sobre el qual s'asentarà la relació Ciutadà-Policia. Entre les seues funcions principals estarà l'apropament entre Policia Local i els veïns d'Alzira, l'integrar-se en el teixit urbà de cada barri, coneixent als veïns, la seua problemàtica, la dels seus comerciants, els veïns amb problemes, els escolars, etc.

 

263.                     Crear els Consells de Seguretat de Barri, com a òrgans canalizadors de la participació ciutadana i del seu teixit associatiu en matèria de seguretat, a través de reunions periòdiques amb els responsables de la Junta Local de Seguretat.

 

264.                     Implantar la "Zona 30"   al casc urbà, per tal de limitar la velocitat dels vehicles i aconseguir una major seguretat per a vianants i ciclistes.

 

265.                     Lluitar de forma decidida i eficaç contra els vehicles que contaminen el medi ambient, els indocumentats i els que no tinguen assegurança, immobilitzant-los i sancionant als seus conductors, així com als conductors que circulen sense carnet.

 

266.                     Impulsar la subscripció d'un Pacte Cívic per la Seguretat i la Convivència, que desenvolupe accions participatives, amb la participació d'Associacions de Veïns, Associacions de joves, AMPAS, etc. amb fi de previndre la delinqüència i de les conductes associa'ls.

 

267.                     Crear una Central d'Alarmes, en les dependències de la Policia Local, a fi d'optimitzar els temps de resposta davant de qualsevol emergència i brindar una major seguretat al ciutadà i al seu patrimoni. Hi haurà un sistema de connexió per als polígons industrials.

 

268.                     Incrementar la vigilància en els camps creant, dins de la Policia Local, la Unitat de Protecció del Medi Rural, amb una dotació suficient per tal de cobrir les 24 hores del dia, en un equip especialitzat en l'atenció a la problemàtica mediambiental i sobretot a la seguretat i al control dels robatoris en l'agricultura.

 

269.                     Afavorir el funcionament de l'Agrupació de Protecció Civil del municipi, dotant-los de mitjans i recursos suficients per a la prestació dels seus servicis, així com realitzant els cursos de formació propis que siguen necessaris.

 

270.                     Desenvolupar un Pla Quatriennal d'Inversions destinat específicament a la millora i
modernització del Servici de Policia Local, prestant especial atenció a la introducció de les noves tecnologies, així com l'increment de plantilla en proporció adequada.

 

271.                     Instituir un procediment de control de la satisfacció ciutadana, per mitjà d'enquestes o altres mètodes semblants, referits a les actuacions de la Policia Local, per a detectar les deficiències i prendre decisions per a millorar el Servici.

 

272.                     Realitzar una Carta de Servicis de la Policia Local, a través de la qual, s'informe els ciutadans dels servicis que presta la Policia Local i la forma de prestar-los.

 

273.                     Exigir al Govern de la Nació el dimensionamient adequat de la plantilla i dotació de
mitjans tècnics suficients per a les Forces de Seguretat de l'Estat al municipi.

 

274.                     Establir vigilancia al Parc de l’Alquenància de 8:00 a 22:00 hores.

 

 

275.                  ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN PARTICIPACIÓ CIUTADANA OBERTA

  1. Crearem la Regidoria de Participació Ciutadana Oberta. Es crearà esta nova àrea de treball amb dotació pressupostària per tal de celebrar assemblees obertes a tota la població, ja siguen per tractar i debatre temes generals (pressupostos, inversions, noves instal·lacions, etc), com temes sectorials (esport, festes, etc.)

 

277.                     El concepte de Regidoria de Participació Ciutadana Oberta es sustenta en tres pilars bàsics: la Transparència, la Participació i la Col·laboració. Però sense la transparència com a prioritat fonamental, els ciutadans no podran exercir el seu dret de participar i col·laborar en els projectes de gestió d'un Estat democràtic.

278.                    
Tot ciutadà té dret a l'accés a la informació pública, és a dir, dret a conèixer la informació que es troba en qualsevol administració pública i de qui treballa en ella. Els socialistes considerem que un Govern transparent fomenta i promou la rendició de comptes davant la ciutadania i proporciona informació, de manera senzilla i clara, sobre el que està fent i sobre els seus plans d'actuació, permetent d'aquesta manera que els ciutadans puguen realitzar un control de l'acció de govern.

279.                    
Així mateix, un Govern participatiu afavoreix el dret de la ciutadania a participar activament en la conformació de polítiques públiques i anima a l'Administració a beneficiar-se del coneixement i experiència dels ciutadans. Per tant, impulsa accions i orienta actuacions que augmenten el protagonisme i implicació dels ciutadans en assumptes públics i compromet amb major intensitat a les forces polítiques amb els seus conciutadans.

280.                    
Perquè puga haver una participació real en les decisions públiques, el treball en l'Ajuntament també ha de ser col·laboratiu entre els distints nivells de l'administració, les empreses privades i els ciutadans. Amb estos principis de transparència, participació i col·laboració s'ha de cristal·litzar, en un futur proper, el model de Govern Obert. Els socialistes pretenem crear un sistema que permetria una participació directa dels ciutadans en la vida municipal, que donara veu i vot als ciutadans i que foren ells els que defensaren les seues mesures per a la ciutat en el ple municipal.

 

281.                     Actualment, les propostes, queixes i reclamacions dels ciutadans no arriben a tindre cap efecte sobre la gestió municipal. Nosaltres incorporarem les propostes de la ciutadania als processos de govern de l'Ajuntament, li donarem poder als ciutadans perquè les seues opinions arriben a nosaltres i que puguem adoptar les decisions que corresponen amb el sentir majoritari.

 

282.                     Els socialistes també estenem esta obertura a la col·laboració ciutadana a altres canals com internet, on mantindrem agendes públiques que faran partícipes als ciutadans de la nostra activitat institucional, la nostra presència en activitats d'organitzacions i sectors socials, així com la nostra assistència a activitats del partit.

 

283.                     També facilitarem la participació de la ciutadania a través de les xarxes socials on es podran recollir  peticions i demandes perquè els ciutadans puguen participar en la presa de decisions sobre els assumptes estratègics més trascendents d'Alzira. En qualsevol projecte que tinga efecte sobre l'entramat urbà i supose una transformació per a la ciutat haurà un informe preceptiu de participació ciutadana. És un dret del ciutadà i també l'obligació del polític d'escoltar.

 

  1. Presentarem un sistema d’arreplega d’opinió dels alzirenys amb diverses consultes utilitzant les noves tecnologies de la comunicació.
  2. El Portal de Transparència municipal inclourà el currículum dels representants polítics, les retribucions dels càrrecs públics, les despeses de representació, publicitat i promoció institucional, l’inventari de béns i drets dels regidors i les regidores  i els acords plenaris.

 

  1. L'alcaldessa i els regidors mantindran agendes públiques en Internet, on faran partícips als ciutadans de la seua activitat institucional, la seua presència en activitats d’organitzacions i sectors socials, així com la seua assistència a activitats del partit.

 

  1. Crearem la figura Regidor 3.0, la qual cosa facilitarà la participació de la ciutadania a través de les xarxes socials en la presa de decisions sobre els assumptes estratègics més transcendents del municipi.

 

  1. Abans de cada Ple es publicaran en el Portal les iniciatives del govern i dels grups municipals des del moment del seu registre, permetent a través de les xarxes que la ciutadania puga comentar i valorar cada iniciativa de forma prèvia a la celebració del ple.

 

  1. Generalitzarem la Consulta Ciutadana Directa sobre les decisions estratègiques transcendents i sobre l’orde de prioritats de les inversions municipals de l’exercici següent i la seua consignació pressupostària, tant a través d’Internet com presencialment, establint mecanismes que garantisquen la neteja del procés i la seua transparència.

 

  1. Implantarem la Iniciativa Popular Local per a incorporar les propostes de la ciutadania als processos de govern de l'Ajuntament.

 

  1. Farem pública la informació relativa a les partides pressupostàries destinades a cada línia d’ajudes públiques, a més de facilitar informació actualitzada sobre el seu estat d’execució.

 

  1. Facilitarem el coneixement dels projectes urbanístics per mitjà de la seua exposició, especialment els seus documents més representatius, a través del Portal, i en lloc públic i accessible, com el vestíbul de l’Ajuntament.

 

  1. Donarem màxima publicitat a l’elaboració d’Ordenances, sotmetent-les a consulta pública a través del Portal de Transparència, donant compte dels objectius perseguits, i permetent que la ciutadania i les associacions representatives facen arribar les seues propostes.

 

  1. L’alcaldessa socialista retrà comptes en assemblea ciutadana al final de cada any, sobre els èxits aconseguits durant eixe temps, així com explicacions exhaustives de les causes dels incompliments del programa de govern i de les promeses electorals realitzades.

 

  1. Constituirem òrgans municipals d’avaluació de la qualitat dels servicis, els resultats dels quals seran publicats.

 

  1. Una persona, un càrrec, una retribució. Els càrrecs electes percebran un únic salari per totes les seues competències i actuacions. No acceptaran regals llevat que tinguen caràcter simbòlic o un valor econòmic irrellevant.

 

297.                  ALZIRA  I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN SERVICIS A LA CIUTADANIA

298.                     La nostra gestió pública girarà entorn de la defensa d'un sistema de servicis públics de qualitat, que basat en la recerca de la justícia social, evite més polítiques privatitzadores en aquells servicis destinats a satisfer les necessitats bàsiques dels ciutadans, i aposte per la protecció dels Drets Humans.

 

299.                     Cal establir amb claredat la garantia de prestació dels serveis a la ciutadania. Tots els alzirenys, independentment del barri o partida on visquen, han de tindre accés a uns serveis mínims de qualitat, que garantisquen la igualtat d'oportunitats i la no discriminació.

 

300.                     Des de l'Ajuntament hem de realitzar les actuacions que garantisquen una millora de les condicions de vida dels nostres veïns, possibilitant l'accés i utilització pels mateixos de serveis públics de qualitat. Per a això tindrem en compte l'opinió, les necessitats i les demandes i/o expectatives de la ciutadania en relació amb els servicis públics.

 

301.                     El nostre contrat amb la ciutadania és millorar tots i cadascun dels servicis públics que els ciutadans necessiten. Escoltarem els suggeriments i les idees que ens aporten els alzirenys per tal de dur a terme esta millora.

 

302.                     Les nostres proposten són:

 

  1. Tornarem la gratuïtat del transport públic, que ens va llevar el Partit Popular sense tindre en compte la situació econòmica ni millora del servei.

 

304.                     Realitzarem un estudi integral per a la reorganització del tràfic en la ciutat.

 

  1. Aprovarem una Ordenança Municipal reguladora de l'aparcament de camions i autocars a la via pública.

 

  1. La nostra gestió pública girarà entorn de la defensa d’un sistema de servicis públics de qualitat, que, basat en la busca de la justícia social, evite a més polítiques privatizadoras en aquells servicis destinats a satisfer les necessitats bàsiques dels ciutadans, i aposte per la protecció dels Drets Humans.
  2. S’establirà un sistema o mètode d’arreplega permanent de l’opinió, necessitats, demandes i/o expectatives de la ciutadania en relació amb els servicis públics.
  3. S’habilitarà un model de suggeriments i idees per a rebre les propostes dels ciutadans i les ciutadanes, sense que se’ls exigisca la seua identificació personal.
  4. Planificarem i articularem les xarxes d’equipaments, zones verdes i espais públics i regularem normatívament el manteniment del caràcter públic i ús de sòls cedits com dotacionals, zones verdes i espais públics.

 

310.             Municipalitzarem tots els contractes de servicis públics que actualmente es troven gestionats per empreses privades.

 

311.                     Ajustarem totes les despeses municipals no laborals, com el consum elèctric, fem, neteja de carrers, jardins, manteniment d’edificis, material d’oficina, lloguers, telèfon, dietes, invitacions, etc.

312.                     Eximirem de la taxa d’ocupació de taules i cadires a les terrasses dels bars i restaurants durant els mesos compresos entre novembre a febrer.

313.                     Ampliarem la zona Wifi a tota la ciutat.

 

 

 

 

314.                  ALZIRA I EL SEU MODEL DE CIUTAT URBANÍSTIC

  1. En els últims anys Alzira s'ha vist amenazada per actuacions urbanístiques de dubtosa (o nul·la) utilitat social, les quals responen en molts casos a interessos econòmics que no són massa compatibles amb els interessos i necessitats dels ciutadans, i que han tingut un elevat cost per a la nostra economia.

 

  1. Els socialistes creguem que la gestió urbanística ha de ser transparent, participativa i, sobre tot, sostenible. En estos últims anys el govern del Partit Popular ha fet un ús abusiu i especulatiu del sòl, moltes vegades, a interessos particulars.

 

317.                     Una ciutat millor significa millor qualitat de vida per a totes i tots els que vivim en ella. Per això proposem un model de ciutat urbanístic que optimitze el potencial del seu entorn urbà i territorial, que responga a les necessitats actuals, que millore els espais de convivència, la qualitat de vida i el benestar dels ciutadans. Les ciutats són per damunt de tot espais de convivència, espais que al mateix temps deuen posar-se al servei de les necessitats de les persones que l'habiten fent de les garanties en el compliment dels drets i llibertats un element fonamental en la construcció d'eixes ciutats, que davant de tot han de ser humanes.

 

318.                     Els socialistes volem un nou model de ciutat, una ciutat moderna i sostenible urbanísticament que millore la qualitat de vida i el benestar dels ciutadans i ciutadanes mitjançant una adequada distribució geogràfica del gasto públic. Tots els barris d'Alzira han de tindre els equipaments necessaris per al desenvolupament funcional de la vida urbana de qualitat, i cap d'ells ha d'estar desatés en les seues necessitats més bàsiques.

 

319.                     Els socialistes volem també que Alzira siga una ciutat fonamentada en un equilibri entre la protecció i defensa del nostre entorn i la vida que generen totes les seues activitats productives. Hem de crear una ciutat que tinga com a pilars estratègics el respecte pel medi ambienti el compromís ciutadà amb allò públic. La incorporació de la conciència i el respecte del medi ambient a la vida quotidiana és un objectiu fonamental en este sentit.

 

320.                     Els socialistes defenem una política urbanística respectuosa i racional, que impulse l'economia renovant, millorant i ampliant la base productiva del territori, i no solament, com ha fet el Partit Popular en els últims anys, al servici únicament d'interessos particulars i amb una incapacitat absoluta de reacció front a la crisi econòmica. Les nostres propostes són:

 

  1. Millorar les infraestructures del Parc de l'Alquenència, convertint-lo en un veritable pulmó d'Alzira i reforçar la seua importància urbanística, mediambiental i social.

 

  1. Ampliar les voreres del carrer Benito Pérez Galdós en el seu tram des de la Plaça Major fins al carrer Reis Catòlics amb l'objectiu de potenciar i impulsar esta arteria comercial.

 

  1. Remodelar la Plaça del Regne unint les dos parts en una sola plaça.

 

  1. Ampliar les voreres del carrer Hort dels Frares i actualitzar totes aquelles d'Alzira que no tinguen el mínim d'ample legal.

 

  1. Millorar l'accesibilitat rebaixant totes les vorares i eliminant qualsevol barrera arquitectònica.

 

326.                     Instal·lar en el Barri de Les Basses un circuit biosaludable, compost per diferents equips, per a que les persones majors puguen exercitar-se i així millorar la seua qualitat de vida.

 

  1. Replantejar el Pla General d'Ordenació Urbana que s'està confeccionat en estos moments perquè el futur d'Alzira es puga veure amb optimisme.

 

  1. Impulsar i promoure la construcció de vivendes socials, tant en venda com en lloguer.

 

  1. Revisar els acords continguts en els convenis urbanístics que en l'actualitat estan tancats i evitar que, amb ells, l'Ajuntament perda la seua potestat i iniciativa en la planificació del municipi d'Alzira.

 

  1. Fer un inventari de béns immobles: vivendes de primera ocupació, 2a ocupació, locals, etc.

 

  1. Eliminar la zona ORA i construir aparcaments en els solars abandonats de la ciutat, aparcaments subterranis i en altura en distintes zones d'Alzira.

 

  1. Confeccionar un Pla Estratègic que definisca un model de ciutat que responga a les necessitats actuals i futures, i que contemple el deteriorament de l'exclusió social, la millora de la qualitat de vida, l'enfortiment del teixit social, la modernització dels servicis i el creixement econòmic sostingut.

 

  1. Establir un pla que incloga, a través d’un servici exprés, la reparació de les voreres i el paviment de la ciutat.

 

  1. Finalitzar la urbanització  al voltant de l’antic Centre Comercial de Vilella.

 

  1. Impulsar un Gran Centre d'Oci d'Alzira, com a referent de la capitalitat comarcal en l’antiga zona comercial de Vilella.

 

  1. Realitzar les gestions necessàries amb la Diputació per a executar definitivament la variant del Polígon Industrial de la Carretera d'Albalat.

 

  1. Instar a la Generalitat Valenciana i al Govern Central perquè es connecte Alzira amb la AP - 7 donada la seua importància per al present i el futur econòmic de la nostra ciutat.

 

  1. Apostarem per la màxima transparència en l’execució del planejament i sobretot en els processos de reclassificació (pas de sòl rústic a urbanitzable) i requalificació de sòls (canvi d’ús i/o increment d’edificabilidad a una parcel·la concreta ja existent).

 

  1. Incorporarem l’experiència dels servicis socials en els dissenys urbanístics per a aconseguir hàbitats humans apropiats per a la convivència, prevenint la marginació i afavorint la inserció.

 

 

 

 

 

340.                  ALZIRA I EL SEU MODEL DE CIUTAT EN MEDI AMBIENT I AGRICULTURA

341.                     Els socialistes volem sensibilitzar a la ciutadania en l'àmbit mediambiental. El model de gestió municipal que proposem dur a terme es basa en el respecte pel medi natural, els espais verds, reduir el soroll i la millora de l'aire que respirem. Volem que Alzira siga una ciutat per als seus ciutadans, una ciutat fonamentada en un equilibri entre la protecció i defensa del nostre entorn i la vida que generen totes les seues activitats productives.

 

342.                     És possible fer compatible el medi urbà amb el respecte al medi ambient, i hem d'entendre que la
prestació de servicis municipals ha de ser una acció en continu compromís amb els valors
mediambientals, de la seua gestió eficaç i transparent, com a garantia d'un futur sostenible per als
nostres fills i néts. Volem reinventar la nostra ciutat i convertir-la en una ciutat per a totes i tots.

 

343.                     Per a la consecució d'una Alzira més agradable, més amable i acollidora, realitzarem i executarem, les actuacions següents:

 

344.                     Plantar arbres en totes aquelles zones que el seu espai ho permitisca i elaborar el Pla Verd d'Alzira, com a instrument de planificació de jardins i zones verdes de la ciutat. Alzira necesita més arbres, especialmente al voltant dels col·legis.

 

345.                     Realitzar campanyes educatives, organitzades i sistemàtiques per al coneixement i protecció del nostre patrimoni mediambiental, així com l'increment de la sensibilització
ciutadana sobre el mateix.

 

346.                     Millorar la senyalització, reforestar i protegir els nostres paratges naturals.

 

347.                     Potenciar l'ús local de l'aigua depurada per a reg de zones verdes i jardins.

 

348.                     Sancionar amb duresa els abocaments incontrolats de residus, que tant afecten la salut i el medi ambient.

 

349.                     Realitzar un pla d'adequació funcional, estètica i d'ubicació dels contenidors de residus sòlids
urbans en tota l'àrea urbana d'Alzira.

 

350.                     Instal·lar panells identificatius dels arbres i espècies més característics en totes les zones verdes de la ciutat

 

351.                     Realitzar campanyes de conscienciació de la reutilització de residus i els seu reciclat.

 

352.                     Crear un pla d’arbratge per tal de fer un estudi i determinar quines especies són les idònies en cada racó del nostre poble.

 

  1. Plantar un arbre pel naixement de cada xiquet i xiqueta a la nostra ciutat, que portarà el seu nom i que haurà de cuidar, com a manera de fomentar l’amor per la natura.

 

  1. Introduir criteris bioclimàtics i de qualitat ambiental (confort tèrmic, soroll, contaminació, etc.) en el disseny de les zones verdes i els espais públics.

 

 

  1. L'agricultura és un sector clau des del punt de vista econòmic, social i ambiental. Garanteix la producció d'aliments i vertebra el medi rural. La ciutat d'Alzira ha de saber, que des d'un govern socialista en l'Ajuntament tornarem a la terra i a l'agricultor tota la dignitat que es mereix, i potenciarem una agricultura ecològica. Amb una agricultura respectuosa amb l'ecosistema tindrem un poc més de salut. Els socialistes proposem:

 

356.                     Desenvolupar les línies d'actuació reflectides en l'Agenda 21 Local.

 

  1. Elaborar un Pla Local d'Agricultura Ecològica en col·laboració amb les diferents organitzacions agràries impulsant l'agricultura ecològica i la qualitat dels nostres productes, tan necessaria per al creixement de la competitivitat i l'increment dels beneficis.

 

  1. Impulsar la creació de Bancs de Terra perquè els joves agricultors inicien la seua activitat agrària.

 

  1. Crear horts urbans ecològics per tal de recuperar i mantindre una agricultura respectuosa amb el medi ambient.